Sunday, September 23, 2018

Η εταιρεία σχεδιάζει λιγότερα από 15 νέα Supercenters και 10 αγορές γειτονιάς την επόμενη χρήση

Η Walmart Stores δήλωσε την Τρίτη ότι προβλέπει ότι θα ανοίξει λιγότερα από 15 νέα Supercenters στις ΗΠΑ το επόμενο έτος, καθώς εστιάζει στην επιτάχυνση των δραστηριοτήτων ηλεκτρονικού εμπορίου της, οδηγώντας την αύξηση των πωλήσεων του ίδιου καταστήματος και στην ενσωμάτωση του online και φυσικού εμπορίου.

Η επιβράδυνση στην ανάπτυξη των νέων καταστημάτων συνεχίζεται σε ένα μοντέλο των τελευταίων ετών, κατά το οποίο ο γκρουπ λιανικής πώλησης με έδρα το Bentonville, Ark, άνοιξε το περασμένο έτος 60 Supercenters και σχεδιάζει λιγότερα από 40 νέα ανοίγματα του Supercenter για το τρέχον οικονομικό έτος (fiscal 2018) που λήγει τον Ιανουάριο.

“Αν σκέφτεστε για τα Supercenters, αυτά είναι σε μεγάλο βαθμό κατασκευασμένα”, δήλωσε ο Doug McMillon, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Walmart Stores, κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης ερωτήσεων και απαντήσεων μετά την ετήσια συγκέντρωση αναλυτών και επενδυτών της εταιρείας στην έδρα της. “Θα εξακολουθούν να υπάρχουν μερικές ευκαιρίες για να κάνουμε μερικούς εδώ και εκεί.”

Η Walmart δήλωσε ότι σχεδιάζει να ανοίξει συνολικά λιγότερα από 25 νέα αμερικανικά καταστήματα, συμπεριλαμβανομένων λιγότερων από 10 αγορές γειτονιάς, σε σύγκριση με τα εκατοντάδες καταστήματα το χρόνο που ανοίγει πριν από μια δεκαετία.

Η εταιρεία εξακολουθεί να βλέπει την ευκαιρία για το banner της γειτονιάς της αγοράς μικρότερου μεγέθους, κάτι που μοιάζει με ένα παραδοσιακό σούπερ μάρκετ, αλλά η εστίαση στο εγγύς μέλλον θα είναι η ανάπτυξη των δυνατοτήτων του ηλεκτρονικού εμπορίου της εταιρείας, δήλωσε ο McMillon.

“Μπορούμε να επιστρέψουμε σε αυτό αργότερα, αλλά κάνουμε μια σκόπιμη επιλογή που θα κερδίσουμε στο ηλεκτρονικό εμπόριο”, είπε.

Η εταιρεία διατήρησε τις προβολές για την κεφαλαιακή της δαπάνη σε περίπου 11 δισεκατομμύρια δολάρια για το επόμενο έτος, χωρίς να συμπεριλάβει εξαγορές, κάτι που συμβαίνει ακόμη και με το επενδυτικό σχέδιο του τρέχοντος έτους.

Ο Brett Biggs, εκτελεστικός αντιπρόεδρος και CFO, δήλωσε ότι η εταιρεία εξετάζει τις ευκαιρίες ακίνητης περιουσίας διαφορετικά από ό, τι στο παρελθόν.

“Καθώς εξετάζουμε τις ευκαιρίες στις ΗΠΑ, μπορούμε να πούμε,” ότι [η τοποθεσία] εξυπηρετείται καλύτερα με ένα κατάστημα, ότι [η τοποθεσία] εξυπηρετείται καλύτερα με το ηλεκτρονικό εμπόριο “, είπε.

Ο Greg Foran, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του αμερικανικού τμήματος της Walmart, δήλωσε ότι η εταιρεία επικεντρώνεται στη διασφάλιση ότι ο υπάρχων στόλος των καταστημάτων ανανεώνεται και αναδιαμορφώνεται ώστε να εξυπηρετεί καλύτερα την παράδοση ηλεκτρονικού εμπορίου και τους αγοραστές click-and-collect.

“Έχουμε πολλά καταστήματα που ανοίξαμε το 2003, το 2004, το 2005, το 2006 – κάναμε περί τα 300 περίπου Supercenters κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου – και έτσι πολλοί από αυτούς χρειάζονται ένα καλό remodel”, δήλωσε.

Στο πλαίσιο της έμφασης που δίνει στο ηλεκτρονικό εμπόριο και την παραλαβή εντός του καταστήματος, η Walmart δήλωσε ότι αναμένει να πραγματοποιήσει την παραλαβή στο κατάστημα σε περίπου 2.000 από τις 4.600 τοποθεσίες των ΗΠΑ μέχρι το τέλος του επόμενου έτους, από περίπου 1.000 που σήμερα προσφέρουν την υπηρεσία . Η εταιρεία απασχολεί σήμερα περίπου 18.000 «προσωπικούς αγοραστές» που συλλέγουν αντικείμενα στα καταστήματα για την ταχέως αναπτυσσόμενη υπηρεσία παραλαβής στο κατάστημα.

Ο Foran δήλωσε ότι η Walmart επικεντρώνεται στην “οικοδόμηση εμπιστοσύνης” με τους πελάτες της, εν μέρει βελτιώνοντας την ποιότητα των αναλώσιμων προϊόντων της στα καταστήματά της.

«Πρέπει να προχωρήσουμε περισσότερο στην ποιότητα», είπε. “Αυτό είναι ιδιαίτερα φρέσκο.”

Η Walmart συνεργάζεται με τους προμηθευτές της για να μετακομίσει ταχύτερα μέσω της αλυσίδας εφοδιασμού πιο γρήγορα, σύμφωνα με τον Foran. Μέσω ενός πιλοτικού προγράμματος, η εταιρεία επιτυγχάνει κατά μέσο όρο πρόσθετη φρεσκάδα δύο έως τριών ημερών για το προϊόν που βρίσκεται στο κατάστημα και μέχρι και τέσσερις επιπλέον ημέρες φρεσκάδας στις φράουλες, είπε.

Η Sam’s Club επίσης διπλασιάζει τη βελτίωση των προσφερόμενων προϊόντων, επενδύοντας στην κατάρτιση και την τεχνογνωσία, ενώ παράλληλα επιδιώκει να προσελκύσει ολοένα και περισσότερο τους καταναλωτές που ενδιαφέρονται για τον προϋπολογισμό και όχι τους επιχειρηματικούς πελάτες, δήλωσε ο John Furner, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Sam’s.

“Χτίζουμε δυναμική στο φρέσκο”, είπε. “Γνωρίζουμε ότι οδηγεί στην κυκλοφορία [και] έχει ένα ισχυρό περιθώριο.”

Το ηλεκτρονικό εμπόριο για να χτυπήσει $ 16B στις ΗΠΑ

Η Walmart δήλωσε ότι αναμένει ότι οι πωλήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου στις ΗΠΑ θα αυξηθούν περίπου το 40% το επόμενο έτος, σε περίπου 16 δισεκατομμύρια δολάρια, μετά την επίτευξη αύξησης 62% κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Ο Marc Lore, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Walmart eCommerce ΗΠΑ, δήλωσε ότι η εταιρεία αναμένει ακόμη να χάσει χρήματα στην επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου της το επόμενο έτος, αν και προβλέπει ότι η ζημιά θα είναι μικρότερη από ό, τι το τρέχον έτος.

Η εταιρεία αναζητά ευκαιρίες κοπής κόστους σε όλη την εταιρεία, αξιοποιώντας τον αυτοματισμό και την τεχνολογία, όπου είναι δυνατόν, για να χρηματοδοτήσει τις συνεχιζόμενες επενδύσεις της στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών της για βελτίωση της εμπειρίας του ηλεκτρονικού εμπορίου για τους πελάτες, η Walmart βρίσκεται στη διαδικασία πρόσληψης περίπου 2.000 ειδικών προϊόντων για τη διαχείριση του online merchandising του κορυφαίου 1 εκατομμυρίου SKU της εταιρείας. Κάθε ειδικός προϊόντος θα είναι υπεύθυνος για την παρουσίαση και την τιμολόγηση ενός υποσυνόλου προϊόντων online – εξασφαλίζοντας ότι οι περιγραφές προϊόντων είναι ακριβείς και δεσμευτικές για παράδειγμα και ότι εμφανίζονται κοντά στην κορυφή των αποτελεσμάτων της μηχανής αναζήτησης.

Η εταιρεία έχει ήδη προσλάβει περίπου 250 από αυτούς τους ειδικούς και συνεχίζει να προσθέτει περίπου 40 με 50 επιπλέον κάθε μήνα.

Η Walmart επιδιώκει επίσης να καταστεί ελκυστικότερη για τα επώνυμα εμπορικά σήματα, εν μέρει μέσω του τμήματος Jet.com, του ιστότοπου ηλεκτρονικού εμπορίου που ίδρυσε ο Lore.

Η εταιρεία τοποθετεί το Jet για να προσελκύσει περισσότερους πελάτες με υψηλότερα εισοδήματα, πολίτες της Χιλιετίας, οι οποίοι με τη σειρά τους θα προσελκύσουν περισσότερα πολυτελή σήματα, δήλωσε ο Lore.

Αναφέρθηκε επίσης στο παντοπωλείο ως βασικό στοιχείο της διαδικτυακής επιτυχίας της εταιρείας και στην εξομάλυνση της φήμης του ως παρόχου ηλεκτρονικού εμπορίου.

“Ξεκινά με φρέσκο. Ξεκινά με αναλώσιμα », δήλωσε ο Lore. “Εάν μπορείτε να προσφέρετε φρέσκα προϊόντα και αναλώσιμα στην καλύτερη δυνατή τιμή, με μια πολύ καλή εμπειρία, είτε πρόκειται για παραλαβή είτε για παράδοση, τότε έχετε καλή πιθανότητα να χτίσετε μια μακρόχρονη σχέση που μπορείτε στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε για να πουλήσετε το υπόλοιπο εμπορεύματα πάσης φύσεως.”

0 Comments

Leave a Comment