Friday, September 21, 2018

Η ζήτηση για διαφάνεια στην εποχή των πληροφοριών οδήγησε τους Αμερικανούς αγοραστές να ρίξουν μια πιο προσεκτική ματιά στο πώς προέρχονται τα περιμετρικά τους στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των θαλασσινών.

“Με την πρόσβαση στις πληροφορίες στα χέρια τους, οι καταναλωτές τώρα θέλουν να γνωρίζουν όχι μόνο από πού προέρχονται τα ψάρια τους και πώς συλλήφθηκαν, αλλά και πώς υποβλήθηκαν σε επεξεργασία και πώς αντιμετωπίστηκαν οι άνθρωποι στο σκάφος”, έγραψε ο Judy Seybold, MS, RD, σε μια δημοσίευση blog του Σεπτεμβρίου στο Spins.com.

“Η ανιχνευσιμότητα έχει καλή επιχειρηματική λογική”, συνέχισε πριν ασχοληθεί με το οικονομικό εμπόδιο που παρουσιάστηκε στους παραγωγούς και εμπόρους λιανικής πώλησης στον τομέα. “Η ικανότητα παρακολούθησης και ανίχνευσης προϊόντων σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού έχει αποκτήσει πρωταρχική σημασία για τη βιομηχανία τροφίμων. Ωστόσο, αυτό συμβαίνει με κόστος. ”

Ο Seybold γράφει ότι οι βιώσιμες πιστοποιήσεις μπορεί να είναι ένα ελκυστικό αυτοκόλλητο που τοποθετείται στα προϊόντα, προκειμένου να προσελκύσουν οικολογικούς καταναλωτές, αλλά το κόστος τους θα μπορούσε να αναγκάσει ορισμένους λιανοπωλητές να αυξήσουν τις τιμές και ενδεχομένως να αντισταθμίσουν την καλή θέληση που παράγουν με τις ηθικές πρακτικές.

Ο Ken Plasse, Διευθύνων Σύμβουλος της Fishpeople του Όρεγκον, μια εταιρία για την παρασκευή γευμάτων με θαλασσινά, που διαθέτει αρχεία ψαριών που αλιεύονται με βιώσιμο τρόπο, αντανακλούσε το σημείο του Seybold.

“Βλέπουμε μια τεράστια τάση στους Αμερικανούς καταναλωτές που ενδιαφέρονται περισσότερο για το πού παίρνουν τα τρόφιμά τους σε όλη τους τη διαδρομή – θέλουν να μάθουν τους ανθρώπους, τους τόπους και τις συνθήκες που έφεραν το φαγητό τους στις πινακίδες τους”, δήλωσε. “Ίσως αυτό ξεκίνησε με τον πολλαπλασιασμό των αγορών των αγροτών σε όλη τη χώρα, φέρνοντας τους αγοραστές πρόσωπο με πρόσωπο με τους αγρότες και τους τεχνίτες, αλλά σίγουρα μεταφέρεται σε παντοπωλεία”.

Η Plasse πιστεύει ότι οι πρώιμες οικονομικές προκλήσεις που συνοδεύουν βιώσιμες πρακτικές και διαφάνεια θα οδηγήσουν τελικά σε ομαλή ιστιοπλοΐα.

«Το να κάνεις τα πράγματα με τον σωστό τρόπο σε μια βιομηχανία που είναι γνωστή για την έλλειψη διαφάνειας και καινοτομίας σήμαινε ότι ξαναγράψαμε το σενάριο με πολλούς τρόπους, κάτι που μπορεί να πάρει ακριβά», συνέχισε. “Γνωρίζουμε ότι κάποιος πρέπει να σπάσει αυτό το καρύδι, είτε αυτό είναι μέσα από την υποστήριξη καλύτερων πρακτικών στην υδατοκαλλιέργεια ή την άγρια ​​αλιεία. Οι καταναλωτές απαιτούν βιώσιμα θαλασσινά, και στην Fishpeople, είμαστε πρόκληση να ανταποκριθούμε σε αυτή τη ζήτηση με προσιτό και προσιτό τρόπο για να βοηθήσουμε τη μετατόπιση της βιομηχανίας. Η βιωσιμότητα είναι εγγενής στο DNA μας, οπότε δεν πρόκειται ποτέ να συμβιβαστούμε. Και καθώς περισσότεροι άνθρωποι συνεχίζουν να αναζητούν επιλογές όπως οι ψαράδες, η βιομηχανία θαλασσινών θα αναγκαστεί να προσφέρει ανταγωνιστικότερη τιμολόγηση ».

Ο χονδρικός βραχίονας της Wal-Mart Stores Inc., του Sam’s Club, καταλαβαίνει πώς να περιηγηθείτε σε αυτή τη λεπτή γραμμή.

Αφού έλαβε το βραβείο του Αμερικανού Πρωταθλητή Ωκεανών από το Συμβούλιο Θαλάσσιας Διοίκησης για τη συγκομιδή πρακτικών ιχθυελαίου, ο λιανοπωλητής σχολίασε την εξεύρεση της ισορροπίας μεταξύ της βιωσιμότητας στα θαλασσινά και της διαχείρισης των τιμών.

“Στο club του Sam, το μέλος βρίσκεται στο επίκεντρο κάθε απόφασης που κάνουμε και γνωρίζουμε ότι ενδιαφέρονται για τη χρήση και την υποστήριξη βιώσιμων προϊόντων και προσδοκούν αξία την ίδια στιγμή”, δήλωσε ο David Badeen, αντιπρόεδρος της HealthCare στο Αρκάνσας- βασισμένο στο Sam’s Club. “Πρόσφατα απονεμήθηκε το Πρωτάθλημα Ωκεανών, το οποίο αποδεικνύει ότι υπάρχει ισορροπία μεταξύ της προσφοράς αξίας και των βιώσιμων προϊόντων”.

Η Sam’s Club χρησιμοποιεί την Αειφόρο Πιστοποίηση της αλιείας για τη συγκομιδή του Κόλπου της Αλάσκας ψαριών που απαιτούνται για την παροχή του πετρελαίου στα μέλη του εμπορικού σήματος ψαριών και κριλ προϊόντων πετρελαίου.

Τα ψάρια που χρησιμοποιούνται είναι η ποιότητα κατανάλωσης από τον άνθρωπο και το λάδι εξάγεται αμέσως μετά τα αλιεύματα.

“Με την εκπαίδευση των καταναλωτών σχετικά με τη σημασία των προϊόντων με βιώσιμη προμήθεια στο σημείο πώλησης, το Sam’s Club οδηγεί μετρήσιμη αλλαγή που εξουσιοδοτεί εκατομμύρια Αμερικανούς να επιλέξουν συμπληρώματα που υποστηρίζουν τους υγιείς ωκεανούς και τις ακμάζουσες κοινότητες”, δήλωσε η εταιρεία σε ανακοίνωση.

Επικοινωνία:  [email protected]

0 Comments

Leave a Comment