Thursday, September 20, 2018

Τα Perishables συμβάλλουν στην προώθηση των πωλήσεων, αλλά η WinCo παραμένει ηγέτης χαμηλών τιμών

Τα καταστήματα της Aldi στην Καλιφόρνια είναι κατά μέσο όρο υψηλότερα από ό, τι πολλές από τις τοποθεσίες της σε όλη τη χώρα, καθώς οι καταναλωτές προσελκύονται από την προσφορά τους, την άνεση και τις χαμηλές τιμές, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση.

Τα καταστήματα της Aldi στην Καλιφόρνια έχουν κατά μέσο όρο ποσότητες περίπου 20 εκατομμυρίων έως 22 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως, δήλωσε ο Burt Flickinger III, διευθύνων σύμβουλος της Strategic Resource Group της Νέας Υόρκης, ο οποίος πραγματοποίησε πρόσφατα μελέτη τιμολόγησης στην αγορά.

Η μελέτη αναφέρθηκε χθες στο περιοδικό Orange County, η οποία σημείωσε ότι οι τιμές των τροφίμων έχουν πέσει περίπου 3% στην περιοχή της Νότιας Καλιφόρνιας από τότε που η Aldi εισήλθε στην αγορά πριν από περίπου 18 μήνες.

“Άρχισαν έναν πόλεμο τιμών για το γάλα και τα αυγά”, δήλωσε ο Flickinger.

Σημείωσε ότι η WinCo Foods, η δισκοβολία μεγάλου μεγέθους Boise, με έδρα το Αϊντάχο, στην πραγματικότητα νίκησε τον Aldi κατά μερικές εκατοστιαίες μονάδες στην έρευνα τιμολόγησης του, η οποία διεξήχθη το καλοκαίρι.

Η Aldi, η Walmart, η Food 4 Less και η Costco είναι όλα τα επόμενα στάδια των χρηστών όσον αφορά την τιμολόγηση, μαζί με τους Stater Bros. και Smart & Final, δήλωσε ο Flickinger.

Η Target, η οποία ήταν ουσιαστικά συνδεδεμένη με την Walmart ως ηγέτη χαμηλών τιμών στην Καλιφόρνια, όταν ο Flickinger πραγματοποίησε μελέτη τιμολόγησης πριν από τρία χρόνια, δεν είναι πλέον μεταξύ των χειριστών χαμηλότερης τιμής στην περιοχή αυτή, ανέφερε.

Ο Flickinger δήλωσε ότι οι καταναλωτές φαίνεται να έχουν υποδεχτεί την Aldi στην αγορά της Καλιφόρνια, επειδή εδώ και πολύ καιρό είναι μία από τις πιο φθηνές περιοχές της χώρας, όχι μόνο για είδη διατροφής αλλά και για άλλα προϊόντα πρώτης ανάγκης.

“Τα καταστήματα της Aldi θα αυξήσουν τον όγκο πωλήσεων, επειδή οι χαμηλές τιμές είναι πιο σημαντικές στην Καλιφόρνια για τους καταναλωτές, οι οποίοι είναι συντριμμένοι από υψηλές τιμές σε όλους τους τομείς, από επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας μέχρι μεταφορές προς υγειονομική περίθαλψη”.

Επιπλέον, τα καταστήματα της Aldi στην Καλιφόρνια ήταν μεταξύ των πρώτων που παρουσίασαν την ανανεωμένη μορφή της αλυσίδας που προσφέρει εκτεταμένα αναλώσιμα και νέα εξαρτήματα φωτισμού και εμπορίου. Η νέα εμφάνιση εκτυλίσσεται στο μεγαλύτερο μέρος της βάσης των καταστημάτων της σε ολόκληρη τη χώρα.

Τα καταστήματα της Καλιφόρνιας φέρουν επίσης περισσότερες τορτίλες, οίνο και προϊόντα χωρίς γλουτένη, σε σύγκριση με την υπόλοιπη χώρα, σύμφωνα με το άρθρο του αρχείου OC.

“Η Καλιφόρνια πρωτοστατεί σε πολλά καινοτόμα πράγματα”, δήλωσε στην εφημερίδα ο Tom Cindel, διευθυντής επιχειρήσεων και logistics της Aldi Moreno Valley.

Από τον Μάρτιο του περασμένου έτους, η Aldi έχει ανοίξει 40 τοποθεσίες σε όλη τη Νότια Καλιφόρνια και σχεδιάζει να ανοίξει άλλα 14 έως το τέλος του έτους και 20 με 25 το επόμενο έτος, ανέφερε το Μητρώο OC.

Η Aldi ήρθε επίσης σε μια εποχή αναταραχής στην αγορά, εν μέσω της συγχώνευσης της Safeway και της Albertsons και της χρεοκοπίας του Haggen.

Οι υψηλότεροι όγκοι πωλήσεων που παράγει η Aldi στην Καλιφόρνια είναι πάνω από τριπλάσια των ετήσιων πωλήσεων ανά κατάστημα που παράγει η αλυσίδα στις αρχές του αιώνα, σύμφωνα με τον Flickinger.

“Αν πάτε πίσω γύρω στο 2000, ο μέσος όγκος των καταστημάτων τους ήταν περίπου 6 εκατομμύρια δολάρια ανά κατάστημα ετησίως, και το έχουν πάρει μέχρι περίπου 14 εκατομμύρια δολάρια ανά κατάστημα ετησίως”, δήλωσε ο ίδιος, το οποίο εξακολουθεί να είναι πολύ μικρότερο από τα 20 εκατομμύρια δολάρια -plus που δημιουργούν τα κορυφαία καταστήματα της Aldi στην Καλιφόρνια.

Η Καλιφόρνια έχει επίσης υψηλό λειτουργικό κόστος, δήλωσε ο Flickinger, ο οποίος οδηγεί στην ανάγκη για μεγαλύτερους όγκους καταστημάτων στην περιοχή, δεδομένου του παραδοσιακού μοντέλου λειτουργίας Aldi με χαμηλό κόστος.

Η ανάπτυξη της Aldi στην Καλιφόρνια έρχεται καθώς η αλυσίδα, η οποία εδρεύει στη Γερμανία αλλά έχει έδρα ΗΠΑ στις Batavia, Illinois, φαίνεται να προσθέτει περίπου 800 νέες τοποθεσίες σε όλη την Αμερική τα επόμενα πέντε χρόνια, αυξάνοντας τον αριθμό καταστημάτων της στα 2.500.

Ο ευρωπαϊκός αντίπαλος της αλυσίδας, Lidl, εισήλθε στην αμερικανική αγορά με καταστήματα στη Βιρτζίνια, τη Βόρεια Καρολίνα και τη Νότια Καρολίνα αυτό το καλοκαίρι, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες σχεδιάζει να ανοίξει τοποθεσίες από το Τέξας στο Νιου Τζέρσεϋ.

Ο Flickinger δήλωσε ότι αναμένει ότι η Lidl θα συμμετάσχει στην Aldi στην Καλιφόρνια έως το 2020.

0 Comments

Leave a Comment