Friday, September 21, 2018
Η αλυσίδα καλύπτει τα μικρότερα μεγέθη των καταστημάτων, επανασυντάσσει ορισμένες τοποθεσίες του Grille Market
Η Hy-Vee εξετάζει το ενδεχόμενο να ανοίξει περισσότερα καταστήματα μικρού μεγέθους στις πόλεις Twin City και σε άλλες περιοχές του Midwest καθώς προσαρμόζει την αναπτυξιακή της στρατηγική.

Η εταιρεία West Des Moines, που εδρεύει στην Αϊόβα, εισήλθε στο Minneapolis-St. Paul αγορά το 2015 και αυτή την εβδομάδα άνοιξε το όγδοο κατάστημά της εκεί, καθυστερεί επίσης την κατασκευή ενός νέου κέντρου διανομής στην αγορά.

Μια εκπρόσωπος της Hy-Vee δήλωσε ότι η αλλαγή στα σχέδια δεν ήταν επιβράδυνση των σχεδίων επέκτασης αλλά προσαρμογή της στρατηγικής της.

“Μετά την αξιολόγηση των πρόσφατων αλλαγών στις καταναλωτικές αγορές και τις συμπεριφορές στον τρόπο ζωής, προσαρμόζουμε τη στρατηγική ανάπτυξης ώστε να ανταποκρίνεται καλύτερα στις μεταβαλλόμενες επιθυμίες και ανάγκες των πελατών μας”, δήλωσε η Tina Potthoff, VP της επικοινωνίας. “Κατά τα επόμενα χρόνια, θα συνεχίσουμε να επεκτείνουμε τις προσφορές μας σε ολόκληρο το Midwest κατασκευάζοντας νέα καταστήματα μικρότερης μορφής.”

Η επιβράδυνση στα ανοίγματα μεγάλου κουτιού θα ακολουθήσει παρόμοιες κινήσεις από την Kroger Co. και την Walmart, και οι δύο από τους οποίους παρουσίασαν τον περασμένο μήνα τα σχέδια να περιορίσουν την ανάπτυξη νέων καταστημάτων και να επικεντρωθούν στην επένδυση στο ηλεκτρονικό εμπόριο και στη βελτίωση της εμπειρίας στο κατάστημα στις υπάρχουσες τοποθεσίες.

Πολλοί αναλυτές δήλωσαν ότι η αμερικανική αγορά τροφίμων είναι σε μεγάλο βαθμό υπερ-αποθηκευμένη, ιδίως δεδομένων των δυνατοτήτων ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εμπορίου μετά την εξαγορά της εταιρείας Total Foods από την Amazon και την επιθετική ανάπτυξη μορφών έκπτωσης όπως οι Aldi και Lidl. Η Karen Short, αναλυτής της Barclays Capital, εκτιμά σε πρόσφατη έκθεση ότι το μερίδιο αγοράς για το ηλεκτρονικό εμπόριο και τα εναλλακτικά σχήματα θα μπορούσε να φθάσει το 44,9% το 2022, από το 30,4% περίπου της αγοράς σήμερα.

“Αυτή η αλλαγή μετοχών θα οδηγήσει σε κλιμακωτά κλεισίματα και απώλειες θέσεων εργασίας στη συμβατική βιομηχανία τροφίμων”, δήλωσε ο Short, ο οποίος συνέστησε οι συγχωνεύσεις να είναι η καλύτερη άμυνα του κλάδου.

Σε μια συνέντευξη με την Star-Tribune , ο Randy Edeker, Διευθύνων Σύμβουλος της Hy-Vee, αναγνώρισε το μεταβαλλόμενο τοπίο της βιομηχανίας. Ωστόσο, ανέφερε ότι η εταιρεία δεν έβγαλε εντελώς κανένα από τα προηγουμένως ανακοινωθέντα Twin Cities-area καταστήματα στο Maple Grove, το Columbia Heights, το Farmington και το Chaska, αν και μπορεί να καθυστερήσει.

“Θέλουμε απλώς να διασφαλίσουμε ότι κατασκευάζουμε το σωστό για τους καταναλωτές του μέλλοντος”, δήλωσε στην εφημερίδα.

Στο όγδοο κατάστημα Twin Cities της εταιρείας, το οποίο άνοιξε την Τρίτη στο Shakopee, Minn., Η εταιρεία απέλυσε το χυμό μπαρ που είχε προγραμματιστεί προηγουμένως και πρόσθεσε καθίσματα στην τραπεζαρία. Ο Edeker δήλωσε στο Star-Tribune ότι η αλλαγή έγινε λόγω της αδύναμης απόκρισης στην μπάρα χυμών σε άλλες περιοχές της περιοχής.

Το πρόσφατα αναδιαμορφωμένο κατάστημα Cub στην αγορά, εν τω μεταξύ, περιλαμβάνει ένα χυμό και ένα smoothie bar ως εστιακό σημείο των ανανεωμένων φρέσκων προσφορών του.

Εκτός από την επανεξέταση των σχεδίων για μεγάλα καταστήματα στις πόλεις Twin City, η Hy-Vee δήλωσε επίσης ότι καθυστέρησε την κατασκευή ενός νέου κέντρου διανομής 1 εκατομμυρίου τετραγωνικών ποδιών στο Ώστιν, Μιν., Το οποίο θα εξυπηρετούσε την περιοχή. Η καθυστέρηση αυτή αναφέρθηκε την περασμένη εβδομάδα στο νηολόγιο του Des Moines , το οποίο σημείωσε ότι η Hy-Vee θα επικεντρώνεται στην κατασκευή τριών κέντρων εκπλήρωσης στην Αϊόβα για το πρόγραμμα ηλεκτρονικού εμπορίου Aisles Online.

Το άρθρο ανέφερε επίσης ότι η εταιρεία βρισκόταν σε περισσότερες θέσεις για τα καταστήματά της Fast & Fresh μικρότερου μεγέθους, εκτός από τις τοποθεσίες που είχαν ανακοινωθεί στο Des Moines και στο Altoona. Αυτά τα καταστήματα αρχικά έπρεπε να περιλαμβάνουν παράθυρα μπακάλινων και εστιατόρια Market Grille Express, αλλά η εταιρεία αποφάσισε να μην ενσωματώσει τα στοιχεία αυτά, ανέφερε το Μητρώο .

Σύμφωνα με μια άλλη Μητρώο άρθρο τη Δευτέρα, Hy-Vee επίσης την κλιμάκωση πίσω την εγκατάσταση της πλήρους εξυπηρέτησης της αγοράς Grille στο κατάστημα εστιατόρια σε παραδοσιακά καταστήματα και αντικαθιστά ορισμένες από τις υπάρχουσες θέσεις από τα εστιατόρια με θέσεις αγοράς Grille Express με μια πιο περιορισμένη μενού και σταθμούς αναψυκτικών με αυτοεξυπηρέτηση.

Τοπικές αναφορές ανέφεραν ότι επτά εστιατόρια Grille Market θα αντικατασταθούν από το Market Grille Express.

Η Potthoff επιβεβαίωσε ότι η Hy-Vee επεκτείνει τη μορφή του Market Grill Express σε πρόσθετες τοποθεσίες.

“Στο Hy-Vee Market Grille Express, οι πελάτες θα μπορούν να περπατούν μέχρι το σταθμό πληρωμών και να παραγγέλνουν τα αγαπημένα αντικείμενα πρωινού, μεσημεριανού ή δείπνου και στη συνέχεια να καθίσουν και να απολαύσουν το γεύμα τους σε μια απλή αυτοεξυπηρέτηση και σύγχρονη ατμόσφαιρα» είπε.

Η Hy-Vee εκμεταλλεύεται 246 τοποθεσίες, οι οποίες μέχρι το τέλος αυτού του μήνα θα περιλαμβάνουν 43 θέσεις Grille Market και 76 θέσεις Express Grid Express, σύμφωνα με το Μητρώο .

Νωρίτερα φέτος, η Hy-Vee συμφώνησε επίσης να γίνει franchisee της Wahlburgers , της αλυσίδας casual-dining που ανήκει στην οικογένεια του ηθοποιού Mark Wahlberg. Η Hy-Vee συμφώνησε να ανοίξει μέχρι 26 Wahlburgers σε επτά κράτη της Midwestern, με το πρώτο σετ να ανοίξει το επόμενο έτος στο West Des Moines. Η Hy-Vee δήλωσε επίσης ότι θα προσθέσει στοιχεία μενού Wahlburgers στις προσφορές της στο Market Grille.

0 Comments

Leave a Comment