Sunday, September 23, 2018

Aldi Süd preskuša tovornjake z zemeljskim plinom in električnim pogonom kot okolju prijazne alternative za svoj transport in logistiko .

Nemški trgovec na drobno sodeluje s proizvajalcem vozil IVECO za tovornjake za zemeljski plin in z električnimi vozili FRAMO.

Prvi tovornjak za dobavo zemeljskega plina bo začel delovati spomladi leta 2018. Ponudil bo regije okoli Frankfurta, Münchna, Stuttgarta in Düsseldorfa, zlasti regionalnih uradov v Butzbachu, Ebersbergu, Aichtalu in Langenfeldu.

Poleti bo tekmovalec testiral električni tovornjak v Mülheim an der Ruhr in okolici.

Shranjevanje emisij

“S tem testom Aldi Süd nadaljuje s svojo politiko varovanja podnebja in si prizadeva za varčevanje z emisijami CO2 v hiši,” pravi Andreas Kremer, vodja logističnega menedžmenta pri Aldi Süd.

Družba poroča, da je bila od leta 2017 ogljikova nevtralna.

Dodaja, da že več let uporablja logistiko logističnih rešitev v sodobnih tehnologijah in optimalno načrtovanje poti, da bi zmanjšala emisije vozil.

Trgovec na drobno je pred kratkim spodbudil znižanje emisij ogljika kupcev, tako da je sodeloval s podjetjem za delitev avtomobilov app2drive in namestil več kot 100 mest za izposojo in vračilo v 43 izbranih trgovinah.

Aldi Süd navaja, da varuje varstvo podnebja kot bistveni del svoje platforme za odgovornost podjetij, ki se usklajuje s svojim prizadevanjem za bolj trajnostno.

0 Comments

Leave a Comment