Sunday, September 23, 2018

Nemški Lidl privablja ameriške kupce iz vseh koncev gospodarskega spektra in bi lahko s trgovci na drobno, ki poskrbijo za kupce z visokim dohodkom, izločil precejšnjo količino posla, meni strokovnjak.

George Faigen, partner pri Oliverju Wymanu, je navaja neodvisno poročilo svojega podjetja,  ki opozarja trgovce na drobno, naj se pripravijo na prihod grozdja na trg.

“Industrija meni, da Lidl ni tako velika grožnja,” je dejal Faigen.

Veriga v Nemčiji ima majhno prisotnost v ZDA z lokacijami v Carolinasu in v Virginiji, vendar pa po njegovih besedah ​​blagovna znamka načrtuje, da se bo “močno razširila” po vsej državi.

“Ko pogledate profil dohodka, ima kupec Lidl in povprečni kupec zelo podobno razdelitev ljudi, ki so bogati in res ni treba prihraniti denarja, pa tudi ljudi, ki so ekonomsko vezani in morajo prihraniti denar. To je sama po sebi bila glavna ugotovitev, “je dejal, trdi, da obstaja” majhna razlika med nakupovalci Lidl in vsemi drugimi. ”

Družba Faigen se s tem široko pritožuje na Lidlov model popustov in kakovost svoje zasebne etikete.

“Mit v industriji je, da diskonti služijo manj ekonomsko privilegiranim in zato niso grožnja tradicionalnim prodajalcem”, pravi Faigen.

Verjame, da tudi potrošniki, ki jim ni treba prihraniti denarja, še vedno izkoristijo priložnost, da to storijo in ta koncept ustvari veliko luknjo v zgoraj omenjenem mitu, da diskonti privabljajo kupce z nizkimi dohodki.

Faigen je dejal, da potrošniki v višjih dohodkovnih razredih pogosto razmišljajo o sebi kot “zdrava pametnjaka”, ki bi lahko našli veliko, ne glede na njihov gospodarski položaj. Povedal je, da so ti kupci “ponosni” na nakupovanje pri diskontnih prodajalcih, ker menijo, da se ukvarjajo z blagom enakih ali boljših kakovosti.

Junijski debi blagovne znamke v Združenih državah so pripomogli k  upočasnitvi prometa, saj je poletje potekalo naprej, preden se je v septembru zabeležil uptick na obisk, v skladu s poročilom podjetja inMarket.

Faigen meni, da te zgodnje nesreče v prometu ne kažejo na dolgoročne projekcije blagovne znamke.

Poročilo je povprašalo nakupovalce, ki so še doživeli Lidl, a so se o tem naučili od oglaševanja, od ust do ust in preko poti, če so menili, da bodo v trgovini na njihovem območju postali ponavljajoči kupec. Trideset devet odstotkov je odgovorilo z da. Anketa kupcev, ki so že doživeli trgovino, je ugotovila, da je 56% anketirancev poročalo, da načrtujejo ponoven izlet v Lidl.

“To je bilo več kot eno presenečenje,” je dejal Faigen. “To ni znak dolgotrajne zvestobe, vendar je to znak, da Lidl počne veliko stvari v redu.”

Kontakt: [email protected]

0 Comments

Leave a Comment